Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Havutça: Erdek Körfezi büyük tehlike altında”

CHP Milletvekili Havutça:  Erdek Körfezi büyük tehlike altında”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'na bir kez daha dikkati çekerken, Bu planın uygulanması, Erdek Körfezi'nin yok olması anlamına gelmektedir.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’na bir kez daha dikkati çekerken, “Bu planın uygulanması, Erdek Körfezi’nin yok olması anlamına gelmektedir. Erdek Körfezi büyük tehlike altında” dedi. Bu plana bilinçli ve örgütlü bir şekilde tepki göstermek gerektiğine işaret eden Havutça, şunları söyledi: “Bu amaçla Bandırma ve Erdek’te, demokrasi platformlarıyla birlikte hareket etmek için ayrıca Çevre Plat formları oluşturmalıyız.

Bu platformların önderliğinde tepkimizi ortaya koymalıyız. Yoksa başta Erdek Körfezi olmak üzere çevre felaketi bölgemizin kapısında…”
ÖNDER BALIKÇI’NIN ELEŞTİRİLERİ HAKLI
Havutça, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın, “Çalıştay” kapsamında Bandırma’ya gelen 10 CHP milletvekilinin, daha sonra Erdek cumhuriyet alanında, saat 15.30’da yapacağı açıklanan toplantısının, Bandırma toplantısının uzaması nedeniyle ancak 17.30 dolaylarında ve hava karardıktan sonra az bir vatandaş katılımıyla gerçekleşmesini eleştiren yazısına hak verdiğini belirtti. Bu 10 milletvekilinin, bölgeye kendi çabasıyla getirildiğini vurgulayan Havutça, “Bandırma’daki toplantımız uzayınca, ben de, sayın Balıkçı’nın yazdığı gibi konuşan bir grup arkadaşımızla birlikte Erdek’e gelerek, vatandaşlarımızı bekletmemeyi düşündüm ve bunu arkadaşlarıma ilettim. Ancak bunu gerçekleştiremedik” diye konuştu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı